MR-scanning af hofte

Patienter med hoftesmerter beskriver ofte en bred vifte af symptomer, som kan være til stor gene i det daglige. Smerterne kan være centreret omkring selve hofteleddet, på ydersiden af låret eller i lysken. Har du problemer med smerter i hofteregionen, er det en god ide at få foretaget en MR scanning hos os, som kan være med til at stille en diagnose. En MR-scanning kan fastslå, om der er tale om slidgigt i hoften, hoftedysplasi eller skader på de omgivende bløddele – herunder ledlæbeskade eller springhofte.

En MR scanning hos HelkropsMR kræver ingen henvisning fra lægen. Du kan bestille tid allerede i dag og komme et skridt nærmere en diagnose.

Hvordan foregår en MR-scanning af hoften?

Vores MR scanner er rummelig og behagelig. For at sikre dig en rolig og afslappet oplevelse er den forsynet med ventilation, lys og billeder under scanningen. Du ligger ned under scanningen og bliver ført ind i den rørformede scanner, som er åben i begge ender.

Scanningen består af billedserier af 1-7 minutters varighed afbrudt af korte pauser. Det er vigtigt, at du ligger helt stille, mens der scannes. Du kan til enhver tid komme i kontakt med personalet.

Hvordan fungerer en MR scanner?

En MR scanner er en kraftig magnet, der ved hjælp af radiobølger danner detaljerede og skarpe billeder af kroppens væv. Man bruger MR scanning til at stille en korrekt diagnose ved smerter i hoften, for eksempel hvis et røntgenbillede ikke kan give svar.

 

 

Godt at vide før din første MR-scanning

Hos HelkropsMR udleverer vi et behageligt sæt tøj, som du kan benytte under scanningen. Metal på kroppen, såsom smykker, piercinger, ure mm. skal fjernes før scanningen.

Er du gravid i de første 3 måneder, kan vi ikke tilbyde en scanning. Generelt anbefaler vi, at du venter med at få foretaget en undersøgelse til efter din graviditet. Er du i tvivl om, hvorvidt du er gravid, skal du tage en graviditetstest, inden du henvender dig.

Se vores priser på MR scanning af hofte.

Hvorfor vælge en MR scanning af hoften hos HelkropsMR?

Hos HelkropsMR er vi erfarne og specialuddannede radiologer og læger. Vi har det nyeste udstyr fra verdens førende producenter, hvilket giver en optimal undersøgelse og en behagelig oplevelse for dig.

Dine scanningsbilleder gennemgåes af to af vores speciallæger, uafhængigt af hinanden. Svaret på undersøgelsen vil du modtage fra vores speciallæge i almen medicin, som ringer dig op i løbet af en uge.

Skulle der være behov for yderligere undersøgelse eller dialog, vil vores læge hjælpe dig godt videre, enten til andre privatklinikker eller det offentlige sundhedssystem.

Kontakt os med eventuelle spørgsmål

Hvis du har nogen spørgsmål, eller gerne vil bestille tid, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os på jmi@helkrops.dk. Det gør du på telefon: 7196 0010, eller ved at bestille en scanning her.