Før og efter undersøgelsen

”Det var jo ikke blevet opdaget, hvis jeg ikke havde været til HelkropsMR scanningen – man kunne jo ikke vide, at man skulle lede efter noget. Nu tog jeg det på forkant og følte mig faktisk tryg ved det hele”
Fritse Meyer

Før undersøgelsen

Metal
Da MR-scanneren indeholder en kraftig magnet, skal der udfyldes en tjekliste før undersøgelsen. Hvis du er opereret i hjernen, hjertet eller øret, skal du meddele os det i forbindelse med for bestillingen.

Der udlevers behageligt tøj til scanningen. Alternativt kan du scannes i dit eget tøj, hvis det er uden metal (lynlåse, metalknapper). Alt andet metal – hårnåle, bælte, smykker, piercinger, ure m.m. – skal fjernes inden undersøgelsen.

Klaustrofobi
Enkelte personer kan opleve klaustrofobi ved at ligge i scanneren, og hvis man ved, at det er et stort problem, kan vi tilbyde en engangsdosis med noget beroligende medicin inden undersøgelsen.

Vægtbegrænsning
Hvis du er markant overvægtig med en omkreds på mere end 220cm, kan scanning desværre ikke lade sig gøre pga. MR-scannerens åbning.

Gravide
Gravide i de første 3 måneder af graviditeten scannes ikke. Generelt anbefaler vi at vente med undersøgelsen til efter graviditeten. Er du i tvivl om du er gravid, skal du tage en graviditetstest, inden du henvender dig til os.

Kontrast
Alle vores scanninger laves primært uden brug af kontrast. Kontrast kan i særlige tilfælde bruges til at se vævsforskelle endnu bedre. Det gives i en blodåre i armen og udskilles med urinen.

​Efter undersøgelsen

Det store billedmateriale fra scanningen, med op til 2.400 billeder, gennemgås af vores dygtige radiologer. Det tager som regel op til en uges tid, før billedmaterialet er analyseret, og vi  er klar til at give dig svaret.

Vores speciallæge i almen medicin ringer dig op, når hele undersøgelsen er beskrevet. Sammen gennemgår I scanningen, og du har mulighed for at få en kopi af beskrivelsen efterfølgende.

Skulle det vise sig, at der er behov for yderligere undersøgelse eller videre dialog, enten med andre privatklinikker evt. via en sundhedsforsikring – eller til det offentlige sundhedssystem – så er du i gode hænder, da vores læge hjælper dig videre.

Du vil blive ringet op fra nr. 7174 9997 af speciallæge i almen medecin, Jesper Østergaard. Det kan være en god idé at gemme nummeret, således du kan genkende det ved opringning.