Før og efter undersøgelsen

Før undersøgelsen

Metal
Da MR-scanneren indeholder en kraftig magnet, skal der udfyldes en tjekliste før undersøgelsen. Hvis du er opereret i hjernen, hjertet eller øret, skal du meddele os det i forbindelse med for bestillingen.

Der udlevers behageligt tøj til scanningen. Alternativt kan du scannes i dit eget tøj, hvis det er uden metal (lynlåse, metalknapper). Alt andet metal – hårnåle, bælte, smykker, piercinger, ure m.m. – skal fjernes inden undersøgelsen.

Klaustrofobi
Vi sætter god tid af til undersøgelsen og vores radiografer er meget erfarne. Philips har forsøgt at gøre oplevelsen så behagelig som muligt med hjælp fra lys, lyd og billeder undervejs, så selv folk som kan opleve klaustrofobi, kommer som regel fint igennem undersøgelsen. Hvis du alligevel ved, at klaustrofobi er et stort problem, kan vi tilbyde en engangsdosis med noget beroligende medicin inden undersøgelsen.

Vægtbegrænsning
Hvis du er markant overvægtig med en omkreds på mere end 220cm, kan scanning desværre ikke lade sig gøre pga. MR-scannerens åbning.

Gravide
Gravide i de første 3 måneder af graviditeten scannes ikke. Generelt anbefaler vi at vente med undersøgelsen til efter graviditeten. Er du i tvivl om du er gravid, skal du tage en graviditetstest, inden du henvender dig til os.

Kontrast
Alle vores scanninger laves primært uden brug af kontrast. Kontrast kan i særlige tilfælde bruges til at se vævsforskelle endnu bedre. Det gives i en blodåre i armen og udskilles med urinen.

​Efter undersøgelsen

En af vores speciallæger ringer dig op, når hele undersøgelsen er beskrevet. Sammen gennemgår i scanningen, og du får tilsendt en kopi af beskrivelsen efterfølgende.

Skulle det vise sig, at der er behov for yderligere undersøgelse – enten med andre privatklinikker, evt. via en sundhedsforsikring, eller til det offentlige sundhedssystem – så er du i gode hænder, da vores læger hjælper dig videre.

Du vil blive ringet op af Jesper Østergaard eller Anette Tarp Hansen fra nummer 7174 9997 eller 71749977. Det kan være en god idé at gemme de numre, således du kan genkende det ved opringning.