Hvad er MR

Magnetisk resonans (MR) er en måde, hvorpå man kan producere billeder af kroppens indre ved hjælp af magnetfelter og radiobølger. Signalerne bliver sendt til en computer, der med avanceret software kan fremstille imponerende billeder.

MR scanninger har været udført i over 35 år. Undersøgelsen er uden gener, og der er ingen risiko eller bivirkninger ved en MR-undersøgelse. Der er altså ingen røntgenstråler som ved almindelige røntgenbilleder eller CT-scanninger.

Scanningen foretages mens du ligger komfortabelt på ryggen på et leje. Scanneren er tunnelformet og ca. 180 cm lang, men åben i begge ender. Hullet har en diameter på 70 cm. Den del af kroppen, der scannes, ligger midt i scanneren. Lejet kører frem og tilbage. Det er vigtigt, at du kan holde kroppen i ro, når de forskellige dele af kroppen scannes, så billederne bliver skarpe.

 

Vores radiograf lægger en spole/overfladeantenne hen over kroppen som en dyne til at opfange radiobølgerne. Når den bruges til hovedet, placerer vi ikke noget foran ansigtet, og man kan kigge ud og se film imens.

Der vil være nogle bankelyde inde i scanneren undervejs i undersøgelsen. Det forekommer, når nogle små tillægsmagneter bliver slået til og fra. For at dæmpe dette bliver du udstyret med hovedtelefoner under undersøgelsen.

Radiografen kan se dig, mens du ligger i scanneren, og I kan tale sammen i pauserne mellem de forskellige dele af undersøgelsen.