MR-scanning af hjernen

Din hjerne udgør sammen med rygmarven og hjernestammen din krops centralnervesystem. Hjernens nervesystem styrer faktisk alle dine handlinger, herunder evnen til at tale, tænke, føle, bevæge sig. Der er derfor mange årsager til, hvorfor du skal passe særligt godt på hjernen, også selvom du ikke oplever symptomer.

En MR-scanning kan hjælpe med at opdage forandringer og potentielle faresignaler, så du kan komme dem i møde inden de forsager alvorlige konsekvenser. Faktisk er metoden blevet anvendt siden 1980’erne og er i dag fortsat det mest fortrukne værktøj til scanning.

En MR-scanning af hjernen bruges til udredning ved mistanke af bl.a. multipel sklerose, blodprop, hjernebetændelse, epilepsi, alzheimers, svulst på hørenerven, og kræftspredning til hjernen. Hos HelkropsMR, er vi opmærksomme på, at det kan være nogle ømme emner, som gør os særligt sårbare, hvorfor vi altid gør vores bedste for at guide dig eller dine pårørende igennem forløbet, bedst muligt.

Prioritér dit helbred med en MR scanning privat

På de offentlige sygehuse og hospitaler, kan du risikere en utrolig lang ventetid. Dette skyldes både, at det er op til fagpersonalet at vurdere om du overhovedet behøver en MR-scanning, hvorefter du bliver placeret på en venteliste som i forvejen er fyldt med mange ventende patienter.

Hos HelkropsMR kan du få foretaget en mr scanning uden henvisning eller nogen former for begrundet årsag til hvorfor du vil scannes. Det betyder, at du hos os hurtigt og nemt kan få lavet en MR-scanning og dermed få en afklaring på dine bekymringer uden længere vente.

Prisen på en MR scanning af hjernen

Prisen på en MR-scanning af hjernen er 2.950kr og er momsfritaget, hvis du oplever symptomer. Du kan også få tilskud fra sygesikring Danmark Grp. 2 (2.000 kr inkl. moms., som er et samlet maksimaltilskud inden for 12 måneder til CT- og MR-scanning).

Vil der være behov for yderligere dialog med enten din sundhedsforskning eller en anden privatklinik, vil du med fordel blive hjulpet videre af vores dygtige læger.

Kan jeg få en MR-scanning uden symptomer?

Det korte svar, er ja. Vi tilbyder MR-scanninger til alle, uanset om der er tegn på symptomer eller ikke. Faktisk anbefaler vi, at du bliver scannet hver 18. måned, for at holde øje med potentielle udviklinger i hjernen. Dette vil øge værdien af vores undersøgelser, da vores radiologer i så fald vil få muligheden for at sammenligne med flere billeder som er taget over tid. Du skal naturligvis blive scannet i mellem tiden, hvis du oplever symptomer.

Ingen MR-scanninger kan med 100% garanti opdage alle ondartede forandringer. Dog vil vi gøre dig opmærksom på, at vi hos HelkropsMR benytter os af de bedste fremgangsmetoder og teknologier på markedet.

Hvordan foregår scanningen?

Scanningen fungerer således, at vi med hjælp fra vores udstyr tager skarpe billeder af din hjerne. Faktisk bliver der under scanningen taget hele 2.000 billeder, så vi får en detaljeret illustration af alle dele af organet. Dette gøres ved brugen af radiobølger og et kraftigt magnetfelt.

Du vil blive lagt på et blødt underlag, så du ligger godt og behageligt under processen. Dernæst vil du blive kørt ind i en lang scanner, som er åben i begge ender. Under scanningen, kan du nyde beroligende musik eller se en kort film.

En MR-scanning af hjernen er helt uden risiko og bivirkninger.

Godt at vide før din første MR-scanning

Oplever du generel ubehag ved at ligge i små rum, eller lider du af klaustrofobi? Så kan vi tilbyde dig en engangsdosis med beroligende medicin, som vil hjælpe dig med at finde roen, imens vi foretager undersøgelsen.

Er du gravid i de første 3 måneder, anbefaler vi, at du venter med at få fortaget en undersøgelse til efter din graviditet. Er du i tvivl om hvorvidt du er gravid, skal du kontakte din læge eller tage en graviditetstest, inden du henvender dig til os.

Alle scanninger hos HelkropsMR, bliver primært fortaget uden brug af kontrast. I særlige tilfælde, kan det dog blive nødvendigt for at få et mere nuanceret billede af vævsforskellene. Kontrasten gives i armen og udskilles derefter med urinen.

Kontakt os med eventuelle spørgsmål

Hvis du har nogle spørgsmål, ønsker en uforpligtende snak eller gerne vil bestille en tid, er du altid velkommen til at kontakte os. Det gør du på telefonen: 71 96 00 10, eller ved at bestille en scanning.

Vi er opmærksomme på, at investeringen i en MR-scanning medfører mange spørgsmål, hvorfor vi altid står klar til at vejlede dig, uanset om dine spørgsmål er store eller små.

Hos HelkropsMR giver vi vores kunder en kvalificeret undersøgelse i højeste kvalitet, og prioritér i lige så høj grad, at du føler dig tryg hele vejen.