MR-scanning af ryggen

I dag oplever mere end 80% af den danske befolkning smerter i ryggen. Årsagen til hvorfor smerterne forekommer varierer, men inkluderer typisk overbelastning, knogleskørhed, diskusprolaps og mere. Alvorligheden af disse problematikker er meget forskellig, men fællesnævneren for dem alle er, at de kan udvikle sig negativt med tidens løb. Ønsker du at komme disse potentielle udfordringer i møde eller få en forklaring på det ubehag, som du oplever, mener vi, at du skal overveje en MR-scanning.

En scanning kan være med til at afdække problemer i ryggen, såsom bruskskiverne, sammenfald af ryghvirvler, svulster, kræftspredning til ryghvirvlerne, infektioner, skader på rygmarven mm. Hos HelkropsMR er vi opmærksomme på, at disse problemer kan være et sensitivt emne, hvorfor vi altid bestræber os på at give dig den bedste vejledning igennem hele forløbet, fra start til slut.

Hvad en MR-scanning af ryggen kan fortælle

Det kan være særligt udfordrende at diagnosticere rygproblemer. En MR-scanning kan give et helhedsbillede af aktive og potentielle udfordringer, således man får en klarlægning af hvor man skal begynde. Er der tale om kræftspredning og svulster, vil en MR-scanning være den bedste måde at opdage det på.

Bekymrer du dig om ofte om dine smerter, og føler du dig utryg grundet uvisheden, anbefaler vi altid, at du bliver scannet. Fordelen ved at blive scannet er, at vi sammen kan danne os et præcist billede af din ryg og derefter gennemgå resultaterne med to speciallæger, uafhængigt af hinanden.

Vores erfarne og specialuddannede personale har mange års erfaring indenfor området, samt en passion for at hjælpe og give en god oplevelse for alle besøgende. Ved brug af den nyeste teknologi fra én af verdens førende producenter inden for MR-scanninger, vil du altid være i gode hænder hos HelkropsMR.

Hvorfor betale for en MR-scanning?

I det offentlige er en MR-scanning som udgangspunkt gratis. Dog er det fagpersonalet på dit udvalgte sygehus der vurderer, om det er nødvendigt at få den lavet. Det kan ofte være en langsommelig proces at få godkendt en scanning, og du kan derfor risikere at gå en lang ventetid i møde.

Vælger du at få lavet en scanning hos os, kræves der ingen henvisninger. Vi kan derfor give dig en hurtig afklaring på dine bekymringer, om det så omhandler en MR-scanning af knæet, ryggen, hjernen, eller et andet område, så du ikke skal lade dem forringe din livskvalitet i en unødigt, lang periode.

Hos os koster en MR-scanning af ryggen 2.950kr. Dertil er det momsfriaget, hvis du oplever symptomer. Du kan også få tilskud fra sygesikring Danmark Grp. 2 (2.000 kr inkl. moms., som er et maksimaltilskud inden for 12 måneder til CT- og MR-scanning).

Vil der være behov for yderligere dialog, med enten din sundhedsforskning eller en anden privatklinik, vil du med fordel blive hjulpet godt videre af vores dygtige læger.

Godt at vide før din første MR-scanning

Lider du af klaustrofobi, eller oplever du generel ubehag ved at være i små rum? Hos HelkropsMR, kan vi tilbyde en engangsdosis med beroligende medicin, som vil hjælpe dig med at slappe af, imens undersøgelsen er i gang.

Er du gravid i de første 3 måneder, anbefaler vi, at du venter med at få fortaget en undersøgelse til efter din graviditet. Er du i tvivl om hvorvidt du er gravid, skal du tage kontakt til din læge eller tage en graviditetstest, inden du henvender dig til os.

Alle scanninger bliver primært fortaget uden brug af kontrast, men i særlige tilfælde bruges det til at få et mere klart billede af vævsforskelle. Kontrasten vil blive indsprøjtet i armen og derefter udskilt med urinen.

Her er det vigtigt at understrege, at en MR-scanning af ryggen er uden risiko og bivirkninger.

Kontakt os med eventuelle spørgsmål

Hvis du har nogle spørgsmål, ønsker en uforpligtende snak eller gerne vil bestille en tid, er du altid velkommen til at kontakte os. Det gør du på telefonen: 71 96 00 10, eller ved at bestille en scanning.

Vi er opmærksomme på, at investeringen i en MR-scanning medfører mange spørgsmål, hvorfor vi altid står klar til at vejlede dig, uanset om dine spørgsmål er store eller små.

Hos HelkropsMR giver vi vores kunder en kvalificeret undersøgelse i højeste kvalitet, og prioritér i lige så høj grad, at du føler dig tryg hele vejen.