Hvad tilbyder vi?

Den bedste undersøgelse på markedet til screening af mennesker med få symptomer på ondartede sygdomme.

MR-prostata

Mænds prostata vokser med alderen. Det kan give symptomer i form at hyppigere vandladning, besvær med at holde på vandet, natlig vandladning og slap stråle. Det er almindelige symptomer, som ofte skyldes en godartet forstørrelse af prostata.

Kræft i prostata er den hyppigste kræftform hos mænd, men i de fleste tilfælde er der tale om fredelige kræftformer, som ikke kræver behandling, og man ikke kommer til at dø af. Da behandlingen af prostatakræft har betydelige bivirkninger, er det kun de mere ondartede kræftformer, der skal behandles. Udfordringen er at identificere de kræftknuder i prostata, som er mest aggressive, og her er MR-scanning en vigtig del, da undersøgelsen er god til at skelne mellem godartede og mere ondartede kræftknuder. Desuden er MR særlig god til at vise, hvor i prostata en knude sidder, hvor stor den er, og om den er vokset uden for prostata.

Ønsker du ikke vores helkropsundersøgelse, men kun en fokuseret MR-undersøgelse af din prostata, kan vi også tilbyde dette. En optimal undersøgelse af prostata kræver, at undersøgelsen udføres på en MR-scanner med en særlig kraftig magnet (3 tesla), at man får en indsprøjtning i låret med et stof, der beroliger tarmene, samt at man sprøjter kontrastmiddel ind i en blodåre. Da alt medicin har bivirkninger, er dette kun en undersøgelse, der kan tilbydes til personer med mistanke om prostatakræft og ikke til screening hos ellers raske personer. Vores undersøgelse af prostata laves derfor uden kontrast eller tarmberoligende medicin.