MR scanning af knæ

Knæsmerter kan være en daglig gene hos mange mennesker. Har du haft smerter over en længere periode, kan det være en god ide at få fortaget en MR scanning hos HelkropsMR, som kan være med til at stille en diagnose af knæet.

En MR scanning hos HelkropsMR kræver ikke en henvisning, og skaber et skarpt billede af dit knæs indre. Det er en scanning uden risiko og bivirkninger, da undersøgelsen ikke gør brug af røntgenstråling.

Hvad kan en MR scanning af dit knæ opdage?

Har du smerter i knæet, kan en MR scanning vise sig at være en ideel løsning, da en MR scanning giver information om knogle – og bløddelsskader. Det kan f.eks. være skader som en meniskskade, korsbåndskade og andre ledbåndsskader.

Hvordan foregår en MR scanning af knæet?

En MR scanning er en metode, der tillader os at tage skarpe billeder af din krops indre. Det foregår ved at radiobølger og et kraftigt magnetfelt, danner et detaljeret billede af dit knæled. Der vil i alt blive taget omkring 2.400 billeder under scanningen.

Du vil blive lagt på en madras, så du ligger godt og behageligt, da det er vigtigt at din krop, er helt rolig og afslappet. Dette er vigtigt, for at opnå helt skarpe billeder.

Vores erfarne radiograf vil placere dit knæ i midten af scanneren, og en antenne vil blive placeret ovenpå dit knæ. Derefter vil der komme en spole hen over din krop, men ikke dit ansigt, der vil være med til at opfange radiobølgerne.

Du vil derefter blive kørt ind i en 180 cm lang scanner, som er åben i begge ender.  For at tænke på noget ander, kan du uden problemer høre musik og se film under scanningen.

Hvorfor vælge en MR scanning af knæet hos HelkropsMR?

Hos HelkropsMR vil vores erfarne og specialuddannede personale, tage godt hånd om dig. Vores udstyr er det nyeste udstyr fra verdens førende producenter. Derfor vil du altid være i gode hænder hos os.

Dine scanningsbilleder vil blive gennemgået af to speciallæger, uafhængigt af hinanden. Svaret på undersøgelsen vil du modtage af vores speciallæge i almen medicin. Lægen vil ringe dig op, hvor i sammen gennemgår resultatet. Du vil have mulighed for at modtage en kopi efterfølgende. Det vil ofte tage 5 dage, før billedmaterialet er blevet analyseret. I vil tale om eventuelle fund og derefter lægge en plan, hvis det er nødvendigt.

Vores speciallæge i almen medicin, Jesper Østergaard, vil ringe dig op fra nr. 71 74 99 97. Det vil derfor være en god ide at gemme dette nummer, så du kan genkende det.

Forskellen på en MR scanning hos HelKropsMR og det offentlige

Forskellen på at få taget en MR scanning hos os, frem for det offentlige, er at det ikke kræver en henvisning for at få en scanning hos os. Det betyder at det vil give dig en hurtigere proces, da du kan komme direkte igennem og få lavet din scanning. Priserne varierer alt efter hvilken undersøgelse du vælger. Dette kan du læse mere om under priser.

Vil der være behov for yderligere undersøgelse eller dialog, med enten din sundhedsforskning eller en anden privatklinik, vil du med hjælp fra vores læge blive hjulpet godt videre.

Godt at vide før din første MR scanning

Inden du kommer ind og går igennem din første MR scanning, kan det være en fordel at være forberedt, så du ikke bliver unødigt bange for, om noget går galt.

Der vil forekomme nogle bankelyde under scanningen. Det sker fordi nogle små tillægsmagneter bliver slået til og fra. For at dæmpe bankelydende bliver du udstyret med hovedtelefoner under undersøgelsen.

Hos HelkropsMR udleverer vi et behageligt sæt tøj, som du kan benytte under scanningen. Du kan blive scannet i dit eget tøj, men det kræver, at tøjet er uden metal (metalknapper, lynlåse). Metal på resten af kroppen øreringe, bælter, smykker mm. skal også fjernes.

Oplever du ubehag ved at ligge i et lille rum, eller ved du at du lider af klaustrofobi, kan vi tilbyde en engangsdosis med noget beroligende medicin til under undersøgelsen.

Er du gravid i de første 3 måneder, så anbefaler vi, at du venter med at få fortaget en undersøgelse til efter din graviditet. Er du i tvivl om hvorvidt du er gravid, skal du tage en graviditets test, inden du henvender dig til os.

Alle scanninger hos os, bliver primært foretaget uden brug af kontrast, men i særlige tilfælde bruges det til bedre at kunne se vævsforskelle. Det gives i en blodåre i armen og udskilles med urinen.

Kontakt os med eventuelle spørgsmål

Hvis du har nogen spørgsmål, eller gerne vil kontakte os til en tidsbestilling, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os. Det gør du ved telefon: 71 96 00 10, eller ved at bestille en scanning.

Når det kommer til helbred, kan der være mange spørgsmål. Vi forsikrer dig om at du får den helt rigtige vejledning, hvor ingen spørgsmål er for store eller små.

Det handler både om at få skabt den bedst mulige undersøgelse, men også en oplevelse, hvor du føler dig tryg hele vejen.