Hvad tilbyder vi?

Den bedste undersøgelse på markedet til screening af mennesker med få symptomer for ondartede sygdomme.

MR-helkropsundersøgelse

Vi har specialiseret os i at lave MR-helkropsundersøgelser med henblik på at afsløre alvorlig sygdom på et tidligt tidspunkt. Vi har særlig fokus på at opdage en eventuel kræftsygdom, før den giver symptomer. At finde en kræftsygdom tidligt øger chancen for helbredelse.

En MR-helkropsundersøgelse er en omfattende undersøgelse, som kræver stor ekspertise at mestre. I Danmark bruges undersøgelsen i nogen grad på hospitalerne. Vi er først herhjemme med en fuldstændigt gennemarbejdet undersøgelse til privatpersoner.

Den teknologiske udvikling har gjort programmerne til billedbehandling så avancerede, at man med det bedste udstyr kan tage over 2000 billeder af meget høj kvalitet af hele kroppen på en time – helt uden bivirkninger.

At opnå høj kvalitet i så omfattende en undersøgelse kræver:

Godt udstyr. Vi bruger det nyeste udstyr fra én af verdens førende producenter, udvalgt specielt med henblik på helkropsscanninger.

En meget velovervejet scanningsprotokol. Det vil sige den mest hensigtsmæssige måde at scanne de forskellige dele af kroppen på.

Specialiserede radiografer. Det er en krævende kunstart at levere gode billeder til lægelig vurdering.

Specialiserede radiologer (speciallæger i billeddiagnostik). Det kræver stor ekspertise at tolke de mange billeder, der produceres ved en helkropsscanning.

Din helkropsscanning bliver gennemgået af to speciallæger i billeddiagnostik, uafhængigt af hinanden, inden de sammenholder deres fund og leverer en samlet beskrivelse.

Du modtager svaret på undersøgelsen af vores speciallæge i almen medicin. I taler om eventuelle fund og kan lægge en plan, hvis der skal gøres noget fremadrettet.

MR-prostata

Mænds prostata vokser med alderen. Det kan give symptomer i form at hyppigere vandladning, besvær med at holde på vandet, natlig vandladning og slap stråle. Det er almindelige symptomer, som ofte skyldes en godartet forstørrelse af prostata.

Kræft i prostata er den hyppigste kræftform hos mænd, men i de fleste tilfælde er der tale om fredelige kræftformer, som ikke kræver behandling, og man ikke kommer til at dø af. Da behandlingen af prostatakræft har betydelige bivirkninger, er det kun de mere ondartede kræftformer, der skal behandles. Udfordringen er at identificere de kræftknuder i prostata, som er mest aggressive, og her er MR-scanning en vigtig del, da undersøgelsen er god til at skelne mellem godartede og mere ondartede kræftknuder. Desuden er MR særlig god til at vise, hvor i prostata en knude sidder, hvor stor den er, og om den er vokset uden for prostata.

Ønsker du ikke vores helkropsundersøgelse, men kun en fokuseret MR-undersøgelse af din prostata, kan vi også tilbyde dette. En optimal undersøgelse af prostata kræver, at undersøgelsen udføres på en MR-scanner med en særlig kraftig magnet (3 tesla), at man får en indsprøjtning i låret med et stof, der beroliger tarmene, samt at man sprøjter kontrastmiddel ind i en blodåre. Da alt medicin har bivirkninger, er dette kun en undersøgelse, der kan tilbydes til personer med mistanke om prostatakræft og ikke til screening hos ellers raske personer. Vores undersøgelse af prostata laves derfor uden kontrast eller tarmberoligende medicin.

MR af øvrige regioner

Scanning af knæ, ryg med mere kan også klares i bedste kvalitet.