Før undersøgelsen

Metal
Da MR-scanneren indeholder en stor magnet, skal der udfyldes en tjekliste før undersøgelsen. Noget indopereret metal i kropppen kan være et problem. F.eks kan personer med en pacemaker ikke scannes.

Der er mulighed for at klæde om til en velegnet trøje og/eller et par egnede bukser. Alternativt kan du scannes i dit eget tøj, hvis det er uden metal (lynlåse, metalknapper). Alt andet metal – hårnåle, bælte, smykker, piercinger, ure m.m. – skal du fjerne inden undersøgelsen.

Klaustrofobi
Enkelte personer kan opleve klaustrofobi ved at ligge i scanneren, og hvis man ved, at det er et stort problem, kan vi tilbyde en engangsdosis med noget beroligende medicin inden undersøgelsen.

Vægtbegrænsning
Hvis du er markant overvægtig med en omkreds på mere end 220cm, kan scanning desværre ikke lade sig gøre pga MR-scannerens åbning.

Gravide
Gravide i de første 3 måneder af graviditeten scannes ikke. Generelt anbefaler vi at vente med undersøgelsen til efter graviditeten. Er du i tvivl om du er gravid, skal du tage en graviditetstest, inden du henvender dig til os.

Kontrast
Alle vores scanninger laves primært uden brug af kontrast. Kontrast kan i særlige tilfælde bruges til at se vævsforskelle endnu bedre. Det gives i en blodåre i armen og udskilles med urinen.

Efter undersøgelsen

Det store billedmateriale fra scanningen gennemgåes af vores dygtige radiologer. Det tager som regel et par arbejdsdage, før billedmaterialet er analyseret, og vi kan give dig svaret. Vi tilbyder altid, at vores speciallæge i almen medicin ringer dig op, da det giver bedre mulighed for at uddybe
eventuelle fund i scanningen.